Осінь не завжди радує теплом, тому все частіше люди використовують прилади для опалення.

Перед опалювальним сезоном, коли центральне опалення ще не ввімкнули або відбулося аварійне відключення українці обігрівають будинок самотужки. На офіційній сторінці АТ "Полтаваобленерго" з'явилися поради як зберегти тепло в помешканні та залишитися в безпеці.

Холодна погода. Фото Freepik
Холодна погода. Фото Freepik

Перш за все для обігріву квартири потрібно використовувати тільки справні, заводські прилади. Розмістіть всю родину в кімнату, де працює обігрівач, це допоможе витрачати менше потужності та швидше зігрітися. Щоб тепло не виходило за межі помешкання, необхідно щільно зачинити всі двері та вікна.

Якщо ввімкнений обігрівальний прилад, то вмикати іншу потужну техніку не рекомендують. Також не слід вмикати й електроопалювальні пристрої, потужність яких перевищує 1 кВт. Необхідно дотримуватися обмеження на використання потужності для мешканців багатоквартирного будинку. Ця межа встановлена в договорі споживача.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обігрівач. Фото скріншот з Youtube
Обігрівач. Фото скріншот з Youtube

В кращому випадку, ввімкнення всіх потужних електроприладів призведе до того, що вийде з ладу електрична мережа. Якщо всі мешканці будинку будуть одночасно користуватися електричними приладами, то багатоквартирний будинок може залишитися без світла та опалення. Або ж якщо проводка стара, то може статися й пожежа. Кожен з цих випадків закінчується малоприємно, тому варто пам'ятати про це коли вмикаєте прилади.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на боржників чекає суд: українців закликали терміново розрахуватися за електроенергію

Раніше портал Знай повідомляв, в обленерго попередили українців: це повинен знати кожний

Також наш портал повідомляв, залишитесь без світла: які обмеження можливі за використання зайвих кіловат