Комунальні платіжки щомісяця "лоскочуть" нерви українцям. Втім, кожному під силу зменшити суми у рахунках, у тому числі за воду. Ефективні поради опублікували на порталі womanlife.

Українці можуть відчутно скоротити суми у платіжках за воду за допомогою найпростіших порад. Насамперед слід час від часу стежити за обсягами спожитої води, щоб тримати питання на контролі.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Поради щодо економії

Експерти радять насамперед перевірити справність сантехніки - змішувач, що протікає, може стати причиною "золотих" платіжок. Часто воду використовують для розморожування м'яса, проте про цей метод краще забути та використовувати мікрохвильову піч або залишати продукт на ніч у холодильнику.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мити посуд під проточною водою – не найкращий вибір. У такому разі витрата ресурсу буде величезною. Найкраще набрати в ємність теплу воду та мити в ній, ополіскуючи посуд під проточною водою. Якщо фінанси дозволяють, то можна купити посудомийку, адже вона витрачає набагато менше води, ніж під час ручного миття тарілок.

Санвузол. Фото: скрін youtube
Санвузол. Фото: скрін youtube

Фахівці радять відучитися викидати в унітаз харчові відходи. Це збільшує витрати води і може призвести до утворення засмічення. Під час чищення зубів не варто тримати кран відкрученим, адже так витрачається багато води.

Також слід віддавати перевагу "швидкому душу", а не прийому ванни. В останньому випадку лише на одну особу витрата води може становити близько 150 літрів.

Раніше портал Знай повідомляв, все у ваших руках: як українці можуть зменшити суми у платіжках за опалення.

Також наш портал інформував, у квартирі буде тепло навіть без опалення: чи можна заклеювати вікна скотчем, поради фахівців.

Крім того, ми писали, обов'язково зробіть це перед початком опалювального сезону: залишилося мало часу, а батареї не зігріють.