Під загрозою нових блекаутів українцям нагадали про "Пункти незламності" - спеціальних місцях, де можна скористатися інтернетом, є генератор та тепло. Проте експерт у сфері енергетики Юрій Корольчук поставив під сумнів цінність пунктів.

Про це експерт написав у своєму Telegram-каналі. В уряді заявляють, що в Україні всього 13 тисяч пунктів, а один із них здатний вмістити до 400 осіб. За словами Корольчука, цифри відверто завищили, а реальність далека від того, що розповідають народові.

Пункт Незламності, Київ, фото: Знай.ua
"Пункт Незламності", Київ, фото: Знай.ua

"Сьогодні в Україні залишається близько 30 млн. мешканців. У кращому випадку усі "пункти незламності" можуть вмістити до 2 млн. осіб із населення. Навіть якщо уявити, що кожен «пункт» може вмістити 400 осіб, то ця цифра зросте до 5 млн. Ну, нехай, повіримо у фантастику. А що тоді робити іншим 25-28 млн. громадян? І про які там "пункти незламності" можна говорити у віддалених селах і забитих районах?" - написав експерт.

Також він зазначив, що сама назва "Пунктів незламності" має вселити впевненість в українцях, але насправді викликає лише занепокоєння та хвилювання.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Крім того, Корольчук сумнівається, що гроші, виділені на створення та забезпечення пунктів, витратили за призначенням.

"Але що точно розуміють українці, коли чують про "пункти незламності", так це те, що відключення електроенергії, а з ним і тепла, будуть", - підбив підсумки він.

Нагадаємо, "Ймовірно, стався збій": ДПЕК ігнорує українців, які залишилися без електропостачання

Раніше ми писали про те, що встигнути до 20 жовтня: газовики зробили важливе оголошення

Як повідомляв Знай.ua, українці рознесли "переможну заяву" Мінсоцполітики: "Хочеться відповідати лише матюком"