Безліч громадян по всій Україні залишилися без джерел доходу та власного житла, тому фонди та держава допомагає їм. На цей раз про виплату коштів оголосив БФ "Право на захист".
Розраховувати на матеріальну допомогу можуть мешканці та ВПО у Сумській області. З 16 жовтня для українців, які постраждали через війну, відкрили реєстрацію на отримання допомоги від УВКБ ООН. Виплачуватимуть по 3600 грн на кожного протягом 3 місяців.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

Претендувати на виплати можуть громадяни, які мають дохід менше ніж 5400 грн/місяць на члена сім'ї, які ще не отримували допомоги від міжнародних організацій, а саме:
  • ВПО, які переїхали до регіону після початку війни;
  • жителі Сумської області, які постраждали через війну;
  • люди, які повернулися на місце проживання після переміщення через бойові дії.

Також БФ під час надання допомоги враховує категорії вразливості. Одержувачами можуть стати дорослі-одиначки, які дбають про дітей віком до 18 років або літніх людей віком від 55 років, батьки старше 55 років з неповнолітніми дітьми, сім'ї, які піклуються про людей з особливими потребами, а також сім'ї, які опікуються дітьми без батьків.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Заявки приймають у пунктах реєстрації, які працюватимуть за таким графіком: Путивль: 16 – 17 жовтня з 12 до 17 години, Конотоп: 18 – 20 жовтня з 9 до 16 години, Сула: 22 жовтня з 10 до 17 години.

Нагадаємо, в "Ощадбанку" повідомили про важливе нововведення: знадобиться багатьом українцям

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Раніше ми писали про те, що в Yasno підказали, як заощадити 50% на комуналці

Як повідомляв Знай.ua, можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси