На подорожчання молочних продуктів в Україні вплинули одразу декілька чинників, проте не дивлячись на зростання цін, експерти запевняють, що дефіциту можна не боятися.

Керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції "Шувар" Тетяна Попович перерахувала фактори, що провокують зростання цін, а також висловилася про вартість молока у майбутньому.

"Серед них – зростання вартості енергоносіїв, подорожчання пального, зростання податків та інфляції, подорожчання витрат на сировину. Слід зазначити, що за останні місяці попит на молочну сировину з боку переробних підприємств значно активізувався", - розповіла вона.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Експертка наголосила, що молоко найсильніше зросло в ціні порівняно з минулим роком та іншими продуктами.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

При цьому скорочення поголів'я корів немає, а постачальники навіть говорять про приріст у західних областях завдяки великим господарствам. Попович дійшла висновку, що в Україні з кожним роком стає дедалі більше якісної сировини.

"Виробники та оператори ринку не беруться давати точні прогнози щодо подальшого зростання ціни. Пояснюють, що все залежить насамперед від воєнної ситуації в країні та роботи енергетичної системи. Виробники запевняють, що на даний момент роблять все можливе для стримування цін на прийнятному для споживачів рівні та одночасно на ринковій позначці, що дозволить підтримувати розвиток бізнесу", - підсумувала вона.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, українців готують до зростання цін: урожай знищено, подорожчання не уникнути

Раніше ми писали про те, що твій ранок буде ідеальним: українські супермаркети оновили ціни на каву, цукор, вершки та молоко

Як повідомляв Знай.ua, печериці, перець і капуста: ціни в супермаркетах зробили ривок, скільки заплатимо