Українців днями злякали запровадженням графіків відключення електроенергії, які з'явилися на сайті Yasno прямо перед стартом опалювального сезону. Компанія вирішила висловитись з цього приводу.

Виявилось, що графіки відключення зовсім не нові, вони завжди були на сайті. Про це йдеться у повідомленні "Yasno" у соцмережі Facebook.

"Просто ними ніхто не користувався, оскільки не було обмежень в електропостачанні", - додали в компанії.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Українців поспішили заспокоїти, що графіки відключень поки не застосовуються, адже електроенергії, що генерується, вистачає для забезпечення потреб населення, а енергетики активно готуються до повноцінного старту опалювального сезону.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Застосування графіків можливе лише в разі пошкоджень системи, зокрема, через ворожі обстріли чи технологічні порушення внаслідок несприятливих погодних умов. Слідкуйте тільки за офіційними джерелами та не піддавайтесь паніці", - попередили українців.

Також недостовірність інформації про графіки відключення підтвердили у Міністерстві енергетики. Українців закликали не вірити фейкам і бути пильними.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що українцям піднімуть один із комунальних тарифів: скільки доведеться платити

Як повідомляв Знай.ua, все у ваших руках: як українці можуть зменшити суми в платіжках за опалення

Також портал Знай.ua писав, що "Створюєте перепони абонентам": українець поскаржився, що не може сплатити комуналку через "Нафтогаз"