Вже понад три тижні росія не атакує Україну ракетами. Звичайно таке "затишшя" не радує українців, а навпаки підвищує тривогу. Тим паче британська розвідка повідомила про те, що окупанти таким чином просто накопичують зброю, для того щоб потужно атакувати нашу енергосистему.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

На випадок масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі, свої графіки показала компанія ДТЕК (вони стосуються Києва та області, а також Одеської та Дніпропетровської областей).

Про це повідомляє ТСН.ua.

Постачальник світла пояснив, що графіки відключень розміщені на сайті протягом всього року, однак зараз вони не застосовуються.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

Тобто відключати світло будуть лише за необхідності, яка може виникнути через обмежену генерацію електроенергії, яка не зможе покрити потреби у струмі, а ткож через нові російські обстріли, які виведуть з ладу енергетичні об'єкти.

У Київській області графік вимкнення електроенергії передбачає дві години без світла, чотири години можливих відключень та дві години зі світлом.

Більш складна ситуація очікується у Києві. Тривалість відключень становитиме вже чотири години, протягом трьох годин – період можливих відключень. І лише дві години – зі світлом.

У Дніпрі можливий графік чотири на вісім. Тобто чотири години з електроенергією і стільки ж – без неї.

Мешканці Одеси будуть три години без світла, три години з можливим відключенням світла та три години з електроенергією.

Раніше енергетики пояснювали, що відновити всі об'єкти енергосистеми не вдалося.

Однак у цьому році і постачальники світла і сили ППО будуть підготованими до атак.

Раніше ми писали про те, що переплата за газ: у "Нафтогазі" розповіли як повернути гроші, якщо сплатили не тому постачальнику

Як повідомляв Знай.ua, "Минулої зими нам ще пощастило": у Yasno дали прогноз чого чекати українцям з настанням холодів

Також портал Знай.ua писав, що безробним українцям підказали, коли можна звертатися за субсидією: "Не менше місяця..."