Українці повинні регулярно та у встановлений термін передавати показники електролічильників, щоб оператор зміг коректно сформувати платіжку за фактичними обсягами споживання. Якщо це не зробити, є ризик переплатити.

У компанії Yasno поділилися важливим нюансом зі споживачами, які мають двозонні лічильники. Вони допомагають економити до 50% електроенергії та суттєво скорочують суму у платіжках. Так, пост компанії у Facebook стосується передачі показників.

Лічильник електрики, скріншот: YouTube
Лічильник електрики, скріншот: YouTube

Споживачам надали інструкцію, за якою можна передати показники онлайн через чат-бот у Viber. Для початку потрібно перейти за цим посиланням, а потім у головному меню обрати відповідну опцію "Передати показники лічильника".

Якщо особовий рахунок ще не зареєстрований у боті, його потрібно ввести разом із регіоном, де проживає споживач. Після цього слід обрати тип зонного лічильника і внести показники.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також у Yasno надали відео, де показали інструкцію покроково.

Варто зазначити, що двозонний лічильник фіксує обсяг споживання за окремими періодами часу: вдень і вночі. Денна ставка з 7:00 ранку до 23:00 вечора дорівнює 2,64 грн/кВт-год. А нічний тариф діє з 23:00 до 7:00 і коштує вдвічі менше – 1,32 грн/кВт-год.

Нагадаємо, "Ось вам і бонуси...": у "Yasno" українцям підказали, що робити зі зіпсованим лічильником

Раніше ми писали про те, що на добу вимикають світло та ігнорують скарги: українці обурені роботою обленерго

Як повідомляв Знай.ua, в опалювальний сезон не замерзнете: експерт суворо попередив щодо небезпечних радіаторів