Для всіх наших шановних читачів, які переймаються наявністю електрики, є дуже важливі новини. Справа в тому, що енергокомпанії разом із органами місцевої влади вже встигли розробити графіки відключення. Хтось уже встиг опублікувати їх, а хтось лише збирається.

Так, наприклад, компанія ДТЕК (Київ, Київська область, Одеська та Дніпропетровська області) вже показала свої графіки.

"Графіки відключень розміщені на сайтах постійно, цілий рік. Однак вони не застосовуються", - пояснили в компанії.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Тобто графіки застосовуватимуть лише в тому випадку, якщо буде така потреба. А необхідність може виникнути з двох причин:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

- обмежена генерація не зможе покрити потреби струму;

- Через нові обстріли з боку РФ енергетичні об'єкти вийдуть з ладу.

Імовірність обстрілу – головний ризик для енергосистеми. Затишок останніх кількох тижнів може бути лише підготовкою. У Британській розвідці вже заявили, що росіяни лише накопичують ракети, щоб завдати напередодні опалювального сезону удару по критичній інфраструктурі.

Відключення світла, скріншот: YouTube
Відключення світла, скріншот: YouTube

Як і минулого року, мабуть, росіяни спробують залишити українців без тепла та струму. На цей випадок і розроблено графіки відключення. Наприклад, у Київській області графік виглядає так: дві години без електроенергії, чотири години можливих відключень та дві години з електроенергією.

Українці без світла, фото: Знай.ua
Українці без світла, фото: Знай.ua

Більш складна ситуація очікується у Києві. Енергетики припускають, що тривалість гарантованих відключень становитиме чотири години, протягом трьох годин – період можливих відключень. І лише дві години – гарантований період зі світлом.

У Дніпрі можливий графік чотири на вісім. Тобто мешканці Дніпра, ймовірно, будуть чотири години з електроенергією і стільки ж без неї.

На Одещині графік: три години з відключеннями, три години з можливими відключеннями та три години з електроенергією. Таким чином, найскладніша ситуація – у столиці. Тут є проблема з доставкою та розподілом електроенергії. Водночас у столиці через велику кількість стратегічних об'єктів також найнадійніша система ППО.

Нагадаємо, в одній із областей України вже готові 6 черг для відключень світла: коли почнуть діяти.

Раніше повідомлялося, що блекаути не за горами: як зігрітися вдома, якщо вимкнули опалення.

Також, субсидія на опалювальний сезон: у ПФУ дали важливе пояснення про перерахунок виплат.