Українці в осінньо-зимовий період можуть залишатися на якийсь час не лише без електроенергії, а й без газу. Так званий "газовий блекаут" можливий через масовані російські атаки. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю LB.ua.

З приходом холодів ймовірніше посилення російських атак не тільки на енергосистему, а й на газову інфраструктуру. У "Нафтогазі" не відкидають, що масовані ракетні удари можуть спровокувати "газовий блекаут" для цілих міст і навіть областей.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Безумовно, з наближенням опалювального сезону більш імовірне посилення таких атак. Ми не можемо виключати, що масовані удари здатні призвести до такого", - заявив Олексій Чернишов.

Опалення, фото: Знай.ua
Опалення, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Глава "Нафтогазу" наголосив, що минулої зими російські окупанти неодноразово атакували мережі, але фахівці постійно проводили ремонтні роботи, щоб люди були з газом. Наступної зими газовики також готові до викликів і у разі атак готові оперативно відновлювати газопостачання.

До речі, енергетики також готові до різних сценаріїв. Раніше глава Міненерго Герман Галущенко заявляв, що якщо трапиться блекаут, то він буде нетривалим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перед новими блекаутами: українцям нагадають, як вони виживали минулої зими без світла і під обстрілами.

Також наш портал інформував, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "По 6-12 годин без світла, графіки відключення затвердили": росіяни намагаються посіяти паніку та обдурити українців.