Українські супермаркети перерахували ціни на твердий сир, ковбаски та сардельки. Звичні продукти стають справжнім делікатесом, оскільки цінники стали рекордно високими. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Споживча інфляція сповільнюється і деякі продукти стають доступнішими для гаманців українців, проте чимало товарів, як і раніше, дорожчають.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% в середньому продається по 445,49 гривні за кілограм. Цінник став відчутно вищим, ніж у вересні. Тоді середня вартість товару становила 415,93 гривні за кіло.

Сир твердий "Комо російський" 50% також зріс у ціні, але менш відчутно – з 372,10 до 376,35 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ковбаски

Ковбаски "Алан" мисливські напівкопчені в середньому коштуватимуть 534,72 гривні за кілограм, при цьому в окремих супермаркетах цінник сягає 594,20 гривні за кілограм. Варто зазначити, що у вересні середня вартість товару становила 523,39 гривні за кіло.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Сардельки

Сардельки "Алан Женевські" із сиром у середньому подорожчали з 301,65 до 307,83 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні трохи подешевшали – із 116,86 до 115,62 гривні за кіло.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові ціни на молоко, сметану та вершкове масло: за що українці заплатять більше.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шматок у горло не полізе: українцям показали нові цінники на ковбасу, сир та оливки.