Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за змінами у своїх платіжках щодо комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що поки що в Україні тарифи залишаються на рівні минулого року.

Є думки серед різних експертів, що їх необхідно підвищити, проте нові ціни можуть сильно вдарити за фінансове становище населення.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Саме тому експерт у сфері житлово-комунальних програм Тетяна Бойко розповіла, що в Україні необхідно працювати над лібералізацією ринків газу, електроенергії, водопостачання тощо, адже наразі діє ручне регулювання цін.

Однак прем'єр Денис Шмигаль заявив, що до кінця опалювального сезону вартість світла, газу та води точно залишатиметься на тому рівні, що були.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот з відео
Оплата комуналки, скріншот з відео

Якими мають бути ціни для населення насправді

Експерт Тетяна Бойко прогнозує, що на ринку справжня ціна за газ має коливатись від 10 до 12 гривень за кубометр газу. А вартість за холодну воду та електроенергію має хоча б зрости на мінімум 50%.

"Це так приблизно. Тому що ціни давно не піднімалися. Якщо говорити про теплову енергію, а відповідно гарячу воду, то тарифи мають подорожчати на 70 – 80% залежно від методики виробництва", — заявила Тетяна Бойко.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Усі можливі зростання ціни – це лише припущення

"Все залежить від рішень уряду України. Ми сподіватимемося, що навесні ситуація стане ще кращою, як і в плані цін. Але для того, щоб лібералізацію ринків запускати, потрібно готувати все законодавство і ґрунт зараз", – зауважила Бойко.

Які тарифи на воду, світло та газ в Україні

Тариф на світ

Наразі єдиний тариф на електроенергію становить 2,64 гривні за кіловат. Раніше було два тарифи: 1,44 гривні за кіловат – якщо споживали менше ніж 250 кіловат щомісяця, а 1,68 гривні за кіловат – якщо споживали понад 250 кіловат щомісяця.

Тариф на воду

Тарифи по областях складають так:

Тарифи на воду, скріншот: Facebook
Тарифи на воду, скріншот: Facebook

Тарифи на газ

У "Нафтогазі" ухвалили рішення про збереження чинної ціни на газ у межах 7,96 гривні за кубометр газу до 1 травня 2024 року.

Нагадаємо, зима вже близько: як вибрати економний обігрівач для будинку.

Раніше повідомлялося, комуналка у новому опалювальному сезоні: скільки платитимуть українці.

Також, lifecell дарує абонентам безкоштовний пакет послуг: що до нього входить і хто може отримати.