Незабаром в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон і суми у платіжках за комунальні послуги стануть відчутно вищими. Скільки українцям доведеться платити за опалення, воду, газ та електроенергію, повідомляє "На пенсії".

В осінньо-зимовий період українці традиційно платять за комунальні послуги значно більше. До платіжок за газ, світло та воду додається рахунок за опалення.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити за опалення та газ взимку 2023-2024

В уряді запевнили, що як мінімум у першому кварталі 2024 року тариф на блакитне паливо для населення залишатиметься незмінним – 7,96 гривні за кубометр. Тарифи на теплопостачання також утримають на колишньому рівні.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Скільки віддадуть українці за воду та електроенергію

Вартість електроенергії для українців уже підвищували у червні – до 2,64 гривні за кВт/год. В уряді обіцяють, що найближчими місяцями тариф міняти не будуть, проте деякі експерти вважають, що черговий перегляд цін цілком реальний і може відбутися дуже скоро.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Тарифи на воду поки що залишаються незмінними. Розцінки для населення хотіли підняти на 32%, але уряд розкритикував і скасував рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газ – 12 грн, а світло – 5 грн: як можуть змінитися комунальні тарифи в Україні.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Крім того, ми писали, соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.