Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива та корисна інформація. Справа в тому, що українці можуть самі підрахувати розмір субсидії за допомогою детальної інструкції.

Людям, доход яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді житлової субсидії.

Про це стало відомо завдяки інформації Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Хто має право на грошову допомогу для оплати ЖКП

Право отримати субсидію мають як громадяни України, так і іноземці чи особи без громадянства, які законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних чи приватних будинках.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за певний для них обов'язковий платеж.

Цей платіж обчислюється індивідуально, за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Як підрахувати субсидію - інструкція від ПФУ, скріншот: Facebook
Як підрахувати субсидію - інструкція від ПФУ, скріншот: Facebook

Тому, якщо сума всіх платіжок вища за обов'язковий платеж, ви потенційно можете отримати субсидію.

У той же час, крім матеріального, ще буде додатково проаналізовано ваше майнове становище (наявність кількох квартир, дорогих автомобілів, депозитів тощо).

Нагадаємо, як збільшити свою пенсію на 500 гривень.

Раніше повідомлялося, обов'язково: українців закликали з'явитися до ПФУ, щоб не залишитися без субсидії.

Також, соцдопомога на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.