Незабаром в Україні стартує новий опалювальний сезон. Для багатьох українців субсидії перепризначатимуть на новий період автоматично, однак деяким необхідно обов'язково з'явитися до органів ПФУ. Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Автоматично житлові субсидії перепризначать усім, хто отримував їх улітку, а також тим, кому було призначено так звану "нульову" субсидію. Водночас деяким українцям потрібно звернутися до органів ПФУ, щоб отримати допомогу на опалювальний сезон 2023-2024.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Кому потрібно звернутись до ПФУ особисто в обов'язковому порядку:

  • якщо українець подає документи на призначення субсидії вперше;
  • якщо у призначенні житлової субсидії на неопалюваний період було відмовлено (через борг, відсутність доходів та з інших причин);
  • якщо відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Фахівці ПФУ нагадують, що субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону. Якщо подати заяву на допомогу протягом двох місяців з початку опалювального сезону, то виплати буде призначено з початку сезону, проте не раніше дня виникнення права на його отримання.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидія при розлученні: українцям пояснили, як призначається допомога.

Також наш портал інформував, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.