Більшість українців ледь справляється з комунальними платежами. Втім, тарифи, що діють, не відповідають реальній вартості послуг. Про це розповіла експерт із житлово-комунальних програм Тетяна Бойко у коментарі "24 каналу".

Тарифи на деякі комунальні послуги не піднімалися кілька років. Під час дії військового стану в Україні діє мораторій на підвищення тарифів, але й з огляду на це багато українців важко справляються з платіжками.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Експерт Тетяна Бойко зазначає, що реальні тарифи на комуналку набагато вищі. Наприклад, за блакитне паливо українці мають платити близько 12 гривень за кубометр. При цьому для більшості споживачів діє тариф 7,96 гривні за куб.

Тарифи на комуналку, скріншот з відео
Тарифи на комуналку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Тариф на електроенергію має бути мінімум на 50% вищим - близько 5 гривень за кВт/год. Також у половину дорожчими мають бути послуги водопостачання. Опалення та гаряча вода, за словами експерта, мають подорожчати на 70-80% залежно від методики виробництва.

Варто зазначити, що тарифи на електроенергію залишатимуться незмінними щонайменше до кінця 2023 року, а тарифи на газ пообіцяли зберегти до кінця опалювального сезону.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям вирішили підняти тарифи на воду майже на 80%: кому доведеться платити більше.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна".