На отримання субсидії можуть претендувати українці, дохід яких не дозволяє самостійно сплатити за житлово-комунальні послуги. Для її призначення враховуюється середньомісячний сукупний дохід члена домогосподарства.

Про це розповіли в ГУ Пенсійного фонду України в Рівненській області.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Житлову субсидію призначають відповідно до розміру доходу осіб за минулий календарний рік.

Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб враховується:

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще
  • у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону – за III i IV квартали попереднього календарного року;
  • у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону – за І і ІІ квартали поточного календарного року;

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

  • у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону – за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

Тобто, коли родина отримує субсидію на п'ятьох осіб, а в жовтні зняли з реєстрації двох членів домогосподарства, то її розмір у цьому місяці ще залишається незмінним.

Щоб отримувати грошову допомогу на трьох людей з листопада, потрібно надати нову заяву та декларацію до органу ПФУ.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Також у Пенсійному Фонді нагадали, що отримати субсидію на скраплений газ в Україні, а також тверде та рідке побутове паливо для печі можна лише на підставі аналізу фахівцями доходів особи за весь попередній рік.

Раніше портал Знай повідомляв, розглядати можуть і півроку: українці скаржаться, що вже опалювальний сезон, а субсидії немає з травня.

Також наш портал інформував, щоб не залишитись без пенсії: у ПФУ показали, як перевірити роботодавця на сплату страхових внесків.

Крім того, ми писали, Мінсоцполітики зробили важливе роз'яснення щодо субсидій: це має знати кожен