Українці, які не можуть власними силами впоратися з комунальними платіжками, мають змогу отримати субсидію. Проте процес оформлення викликає чимало запитань. На один із головних відповіли у Міністерстві соціальної політики.

У відомстві зазначили, що українці часто цікавляться процесом оформлення житлової субсидії, зокрема тим, хто може звернутися за допомогою.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Хто в Україні може оформити субсидію?

Звернутися по допомогу може один із членів сім'ї, який зареєстрований у житловому приміщенні.

Також подати заяву на субсидію може людина, яка орендує житло. Для цього потрібно мати договір оренди.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Внутрішньо переміщені можуть отримати допомогу на оплату комуналки, навіть якщо мешкають у орендованому житлі без договору оренди.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Отримати субсидію може неповнолітня дитина, яка залишилася без батьківського піклування або недієздатна особа працездатного віку, над якою встановлено опіку.

Індивідуальний забудовник може оформити допомогу, якщо будинок не прийнято в експлуатацію, але плата за житлово-комунальні послуги вже нараховується.

Раніше портал Знай повідомляв, розглядати можуть і півроку: українці скаржаться, що вже опалювальний сезон, а субсидії немає з травня.

Також наш портал інформував, щоб не залишитись без пенсії: у ПФУ показали, як перевірити роботодавця на сплату страхових внесків.

Крім того, ми писали, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.