2024 року пенсії українців почнуть підвищувати, зокрема заплановано масштабну індексацію, яка буде проведена за новими правилами. Кому пощастить в першу чергу, повідомляє "24 канал".

З 1 січня 2024 року в Україні зросте мінімальний розмір пенсії через збільшення прожиткового мінімуму, до якого прив'язано багато виплат. Так, літнім українцям, які отримують мінімальні виплати, почнуть виплачувати 2361 гривню, що на 268 гривень більше, ніж у 2023 році.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Разом з тим на 2680 гривень збільшиться розмір максимальної пенсії та становитиме 23 610 гривень.

Весною 2024 року планується проведення масштабної індексації пенсійних виплат для всіх українців. За попередніми підрахунками, розмір середньої пенсії після цього підвищення становитиме 6000 гривень.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Перерахунок пенсій наступного року хочуть провести за новими правилами – запровадять спеціальні коефіцієнти та бали для пенсіонерів. Передбачається зрівняти пенсії українців, які виходили на заслужений відпочинок на однакових умовах, але у різні періоди.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.

Також наш портал інформував, у ПФУ чи онлайн: українцям розповіли, як відновити пенсійне посвідчення у зручний для них спосіб.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій.