Платіжки за транспортування газу з жовтня 2023 почнуть розраховувати за новими правилами. Для деяких українців зменшиться мінімальна вартість послуги. Таке рішення ухвалила Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нові правила передбачають можливість рахувати мінімальну суму лише за використання газу тими приладами, що підключені до мережі.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо в будинку підключено лише газову плиту, плата береться за 3,25 кубометра. Якщо є газова плита та колонка для нагрівання води – плата становитиме мінімум за 10,5 кубометра. Якщо ж газ використовується для приготування їжі, нагрівання води та опалення – плата за 21,6 кубометра.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

За інформацією видання "ГазПравда", нові правила торкнуться не всіх українців, а лише тих, хто не живе у своїх будинках, або, наприклад, витрачають дуже мало газу.

Варто зазначити, що тарифи на доставку газу в різних областях різняться. Наприклад, якщо це невеликий населений пункт, то ціна буде набагато вищою, ніж у місті-мільйоннику. Загалом вартість послуги залежить від кількості споживачів у регіоні, розміру витрат на забезпечення функціонування мережі та специфіки споживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Київводоканалі" розповіли, як залишитися з правильними нарахуваннями та не втратити гроші.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна".