Опалювальний сезон в Україні зазвичай починається з 15 жовтня, але дата може переноситись залежно від погодних умов. До цього часу кожен українець має належно підготуватися до холодів. Про це інформує "Нафтогаз".

Фахівці "Нафтогазу" попередили, що українцям потрібно підготуватися до опалювального сезону – насамперед перевірити газове обладнання.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Якщо вдома встановлено газовий котел, слід провести перевірку техніки та усунути несправності. Самостійно можна перевірити газову трубу на наявність витоку палива, обробивши стики мильним розчином. Виявивши проблему – звернеться до газової служби.

Також потрібно перевірити тягу у трубі. Для цього до димаря можна піднести запалений сірник - якщо дим не втягується, то користуватися газовим котлом не можна до вирішення проблеми. Не менш важливо перевірити вентиляційні канали.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

Українці, в яких будинки встановлено електричний котел, можуть провести діагностику простіше, адже сучасні моделі самі перевіряють справність системи та виводять інформацію на цифровий екран.

Крім того, у "Нафтогазі" рекомендують встигнути до холодів відрегулювати металопластикові вікна, щоб не обігрівати вулицю. Також ущільнити вхідні двері та віконні рами та перевірити стики стін та наявність тріщин та щілин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям хочуть підвищити тариф на тепло через зміни в мораторії — кого торкнеться.

Також наш портал інформував, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.

Крім того, ми писали, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна".