Платити за електроенергію на 40% менше - це не фантастика, а реальна можливість, яку кожен може втілити в життя. Що для цього потрібно, розповіли у пресслужбі Закарпаттяобленерго.

Практично у кожному будинку є бойлер, кондиціонер, пральна машина та інша техніка, яка споживає чимало енергії. Енергетики зазначили, що українська сім'я із чотирьох осіб може споживати на місяць близько 300 кВт/год електроенергії. У такому разі місячна платіжка становить 792 гривні.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Втім, суму цілком реально зменшити. Фахівці підрахували, що встановлення двозонного лічильника, який рахує за денним та нічним тарифом, може зменшити платіжки за світло до 40%.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube
Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Так, якщо домогосподарство спожило 300 кВт/год на місяць, але має двозонний лічильник, то заплатити доведеться 473,5 гривні, тобто на 318,5 гривні менше. Досягти такої економії можна, якщо переносити активне використання більшості техніки, наприклад, пралки та бойлера, на нічний час (з 23:00 до 07:00).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Також наш портал інформував, українка поскаржилася, що YASNO "заганяє" її родину в боргову яму: "Хто це буде оплачувати?" .

Крім того, ми писали, українцям можуть підняти тариф на електроенергію в 10 разів: експерт пояснив, у чому проблема.