Зміни у доходах чи складі домогосподарства безпосередньо впливають на житлову субсидію. Які нюанси слід знати, якщо допомога оформляється після розлучення подружжя, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду України.

До ПФУ звернулася українка, яка нещодавно розлучилася із чоловіком і вирішила оформити житлову субсидію. Її цікавило питання, чи враховуються доходи її колишнього чоловіка, якщо він зареєстрований та проживає в іншому місці.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Фахівці ПФУ зазначили, що у такому разі при призначенні допомоги не враховується фінансовий стан іншого з батьків, який не проживає з дитиною.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Якщо подружжя розлучилося, при призначенні житлової субсидії одному з батьків, котрий проживає з дитиною, доходи іншого з батьків дитини не враховуються (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848)", - відповіли в ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лічильник намотав більше – заплатіть самі: у ПФУ показали норми споживання електроенергії для субсидії.

Також наш портал інформував, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.