Вже з 4 жовтня у Києві запроваджують нові умови оплати проїзду у громадському транспорті. Вони стосуються списування коштів із банківських карт мешканців та гостей столиці.

Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації. Відтепер із банківських карток українців плата стягуватиметься не за кожну поїздку окремо, а за кожні дві поїздки разом.

Безкоштовний проїзний, фото cfts.org.ua
Безкоштовний проїзний, фото cfts.org.ua

Це означає, що кожні два платежі будуть об'єднуватись при оплаті проїзду за допомогою пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay. Якщо за день була лише одна поїздка, то оплата спишеться наприкінці дня після 21:00.

"Алгоритм списання коштів відбуватиметься наступним чином: після першої валідації списання коштів не відбуватиметься одразу, однак після другої поїздки буде проводитись списання за дві валідації одночасно", - пояснили в КМДА.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Також українцям нагадали, що банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира. Якщо пасажир подорожує з близькими, йому слід скористатися пластиковою транспортною карткою або QR-квитками, для яких зміни не передбачені.

"Підтвердження оплати в банківському застосунку або застосунку Київ Цифровий не є підтвердженням валідації квитка – як для пасажира, так і для контролера. Підтвердженням є винятково інформація на самому валідаторі (в разі повторного прикладання) та на пристрої контролю", - відзначила влада міста.

Нагадаємо, можете отримати більше, ніж витратили: у Держспоживслужбі розповіли, коли це можливо

Раніше ми писали про те, як передати показники газового лічильника, якщо вдома зник інтернет.

Як повідомляв Знай.ua, навіть якщо немає інтернету: "Київстар" підказав, як швидко дізнатися про баланс і поповнити рахунок