Покази лічильників на електроенергію, воду, природний газ потрібно передавати до відповідних компаній кожного місяця. Тоді платити ви будете за ту кількість наданих послуг, яку спожили.

Але трапляються ситуації, коли в силу обставин, громадяни не надали даних про спожиті обсяги. Тому виникає питання як нарахується оплата в такому разі.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

На своїй офіційній сторінці в Фейсбук, представники "Київводоканалу" розповіли як нараховуватимуть суму в платіжках, якщо актуальні показники в них відсутні.

Нарахування за відсутності показників

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

За словами представників компанії нарахування здійснюватимуть за середніми показниками ваших лічильників за попередніми періодами. Якщо ви не передавали дані лічильника довгий час, то це скоріше за все приведе до неправильних нарахувань та відповідно збільшення сум в платіжках. Окрім цього, в "Київводоканалі" нагадали, що внести дані лічильника води в період з 1 по 9 число ви не зможете, адже бази будуть закриті. В цей час опрацьовуються надані показники.

Терміни передачі показників лічильників води

Покази від населення приймаються в період від 10 числа місяця і до останнього дня включно. Тому для уникнення зайвих нарахованих сум та турбот в майбутньому краще передавати все вчасно. А зробити це можна не виходячи з будинку.

Пост Київводоканал. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахують свої показники: у ДТЕК пояснили як виправити помилкові показники лічильника електроенергії

Раніше портал Знай інформував, "Київводоканал" дав споживачам шанс попрощатися із боргами: що потрібно зробити

Також наш портал повідомляв, "Не забудьте...": "Київводоканал" терміново звернувся до українців