Минулої зими росіяни масово обстрілювали українські міста, через що люди годинами сиділи без світла. Пощастило тим, хто встиг придбати генератори та повербанки, але цього року все більше українців купують прилади заздалегідь.

Ціни на техніку, яка стане в нагоді українцям під час блекауту, відрізняються в залежності від виробника та вибору магазину. Втім, середню вартість можна дізнатися, виходячи з даних на різних маркетплейсах.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Наприклад, ціни на бюджетні портативні зарядні пристрої, вони ж і павербанки, залежать від потужності. Якщо ви хочете зарядити телефон, підійдуть пристрої щонайменше 10 000 mAh, які коштують від 312 грн. А ось для ноутбука знадобиться павербанк ємністю від 30 000 mAh за ціною щонайменше 2000 грн.

Бензинові генератори в середньому коштуватимуть 4099 грн. Якщо йдеться про прилад з потужністю 2-3 кВт, його ціна становить від 5147 грн, а потужністю на 5 кВт - від 14 150 грн. Щоб забезпечити постійну роботу опалення, бойлера тощо, потрібно купувати генератор від 7 кВт, але такі моделі дорожчі – від 17 425 грн.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Найменше пального споживають дизельні генератори, але вони шумлять і коштують більше. Найбюджетніша модель потужністю 2,6 кВт обійдеться від 17 836 грн. Ціни на генератори на 10 кВт починаються від 73999 грн.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

А от газові та бензогазові генератори вважаються найнебезпечнішими, тому українці рідше їх обирають. Ціна на двопаливний або комбінований прилад потужністю 2,5 кВт складає в середньому 8000 грн, а за газовий 4,9 кВт доведеться віддати від 210 600 грн.

Нагадаємо, цим українцям хочуть заборонити вимикати електроенергію: кого стосується

Раніше ми писали про те, що не гайте часу: експерт розповів, що має зробити кожен українець до опалювального сезону

Як повідомляв Знай.ua, 5-6 днів у повній темряві: експерт назвав міста, які першими поринуть у блекають