Багато українців під час війни особливо гостро відчули на собі проблему втрати, або пошкодження документів. Це стосується і пенсійного посвідчення.

Але якщо це і сталося, то відновити документ можна обравши один зі зручних для вас способів. Про те як можна відновити документ, розповіли на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики.

пенсійне посвідчення, фото Unian
пенсійне посвідчення, фото Unian

Звернення до ПФУ

Для отримання нового пенсійного посвідчення можна звернутись до сервісного центру територіального органу Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

При особистому зверненні до Пенсійного Фонду України, потрібно принести з собою такі документи:

  • Паспорт громадянина України;

  • Фото.

Потрібно також надати паспорт та заповнити заяву, до якої додається фото. Забрати нове посвідчення можна буде в зручному відділенні ПФУ, яке ви вкажете в заяві.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Відновлення онлайн

Також можна оформити заявку на отримання нового документу не виходячи з дому. Для цього треба зайти на офіційний портал Пенсійного Фонду України або в додаток ПФУ.

На офіційному сайті оформити заявку можна у відповідному розділі, який має назву "Щодо пенсійного посвідчення".

Скриншот порталу ПФУ
Скриншот порталу ПФУ

Якщо подавати заяву в застосунку, варто зайти у розділ "До ПФУ", перейти до "Комунікації ПФУ" та направитися до "Заява на виготовлення пенсійного посвідчення".

Важливо

Для оформлення заяви онлайн, будуть потрібні скановані копії таких документів: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, підпис та фотографія.

У застосунку "Дія" відображення пенсійного посвідчення буде мати таку ж юридичну силу, як і звичайне. Посвідчення згенерується у застосунку після його виготовлення.

Нагадаємо, портал Знай інформував, без купи витраченого часу: які соціальні послуги можна отримати не виходячи з дому

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога на поховання від держави: як отримати та який розмір у 2023 році

Також, наш портал інформував, втрата документів: що робити та куди звертатися