Через повномасштабне вторгенння багато українців виїхало закордон, щоб зберегти своє життя. В тому числі нашу країну покинуло багато пенсіонерів, які отримують виплати в Україні.

Незважаючи на те, шо стареньким людям важко розбиратися із гаджетами та інтернетом, Пенсійний Фонд змусив літніх людей, яких росія розкидала по Європі, проходити процедуру фізичної ідентифікації.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Без неї пенсіонерам не будуть виплачувати пенсії.

У зв'язку з цим, багато наших земляків почало нервувати через таке нововведення, адже раніше ніколи з нею не стикалися.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

На Пенсійний Фонд посипалось багато питань, пов'язаних із цією процедурою.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зокрема на сторінці Facebook пенсійної установи дівчина поцікавилась, чи потрібно її батькам, які зараз мешкають в Австрії проходити процедуру фізичної ідентифікації, якщо вони регулярно користуються своєю пенсією перебуваючи закордоном.

"Підкажить будь ласка,мої батьки пенсіонери тимчасово проживають в Австрії, отримують українську пенсію, користуються цими грошима щомісяця. Чи потрібно їм проходити якусь ідентифікацію? Дякую за відповідь!" - пише українка.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Пенсійному Фонді пояснили, що її потрібно проходити у тому випадку, якщо виплати від держави було призупинено.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як зменшити суми в платіжках власникам газових котлів: поради на опалювальний сезон

Раніше на порталі Знай повідомлялося, головне – не втратити навіть копійки: кому з українців краще не поспішати з оформленням пенсії

Також, наш портал інформував, українцям розповіли, що робити, якщо отримувач субсидії помер: є шанс отримати допомогу