В Україні деяким категоріям пенсіонерам передбачені доплати до пенсії.

Доплачують з різних причин: через вік, наднормовий стаж, стан здоров’я. Проте надбавки громадянам можуть і не надходити. Про це нагадали в пенсійному фонді України.

Чи буде нарахована доплата напряму залежить від виду пенсії, яка оформлена. Якщо пенсія соціальна, то ні про які надбавки мови бути не може. Соціальна пенсія, в першу чергу, надається громадянам, які не змогли допрацювати потрібну кількість років для повноцінного стажу. В такому разі пенсія нараховується відповідно до актуального прожиткового мінімуму.

прожитковий мінімум, фото Уніан
прожитковий мінімум, фото Уніан

Зовсім інша справа, коли пенсія розраховується відповідно віку та відпрацьованого стажу, а також заробітної плати громадянина. Тут ситуація має деякі нюанси. Якщо заробітна плата громадянина була невеликою, то пенсія, при розрахунку може бути меншою за мінімальну. У такому випадку Пенсійний Фонд України підтягує суму та збільшує пенсію штучно.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Доплати до пенсії пенсіонерам будуть нараховуватися через декілька факторів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Через вік. Ця виплата автоматично додається до пенсійних виплат. Від 70 до 74 років пенсіонери отримують 300 гривень до основної пенсії. Від 75 до 79 років пенсіонери додатково отримають 496 гривень. Від 80 років нараховується додатково 500 гривень.

За дітей також можуть бути передбачені доплати. 150 гривень додаткових коштів отримуватиме пенсіонер, який виховує неповнолітню дитину.

Нагадаємо, портал Знай інформував, фінансова допомога українським біженцям буде призупинена: Польща прийняла важливе рішення

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат

Також, наш портал інформував, пенсія за вислугою років: хто може піти на відпочинок раніше