Попри нещодавні низькі ціни на овочі, зараз огірки та помідори стали помітно дорожчати.

Перець же навпаки, падає у ціні. Про це розповіли на порталі Мінфіну.

На це впливає сезонність, і очікувано, що з приходом осені осінні овочі стали підвищуватись у ціні. Якщо літом можна було поласувати недорогими огірками та томатами, то зараз же купувати їх на закрутки стає не вигідно. Особливо це помітно на прикладі огірків та помідорів, які зросли за останній час майже на 10 гривень.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Звичайні помідори у минулому місяці в середньому коштували близько 39 гривень, зараз же їх вартість піднялась до 43 гривень. Рожеві ж з 39 підвищились аж до 49 гривень за кілограм. А от зі сливкою ситуація дещо інша, в минулому місяці вона коштувала 36 гривень, а зараз 31.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Ціни на звичайні огірки залишилися на рівні минулого місяця, вони так і коштують 20 гривень за кілограм. Гладкі огірки подорожчали на 7 гривень і досягли 37 гривень за кілограм. Колючі огірки подорожчали найбільше – з 28 гривень вони відразу стали коштувати майже 45.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Болгарський жовтий перець не можна назвати дешевим овочем. Але і він трохи зменшився у ціні. Так у минулому місяці за кілограм потрібно було віддати майже 132 гривні, а у цьому – 128 гривень за кілограм.

Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін

Зважаючи на те, що сезон цих овочів майже пройшов, про зниження ціни не може бути і мови. Огірки та помідори будуть і надалі дорожчати, говорять експерти. Можуть бути лише незначні коливання. Хоча в цьому році, фіксується зниження ціни, у зрівнянні з минулорічним аналогічним періодом.

Нагадаємо, портал Знай інформував, в Україні стрімко зростають ціни на овочі борщового набору: коли чекати на другу хвилю подорожчання

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ціни починають засмучувати: у супермаркетах дорожчає популярна зелень, скільки доведеться викласти

Також, наш портал інформував, в Україні прогнозують зростання цін на молоко: скільки коштує продукт зараз