Буває таке, що громадяни справно сплачують за комунальні послуги та не мають боргів, але рахунки приходять занадто великі.

Наприклад за воду часто нараховується "небаланс", який береться невідомо звідки. Тому у громадян слушно виникає запитання, чому вони повинні переплачувати зайві гроші і за що? На це запитання відповіли "На Пенсії".

"Небалансом" називають різницю, яка передбачає показники лічильника дому і вказаних жителями даних. Якщо всі квартири у будинку обладнані спеціальним лічильником, вказується частина небалансу, яка припадає на кубічний метр води. А якщо є квартири, які не обладнані лічильником, небаланс розподіляється на кількість осіб, які користувалися послугою.

Лічильники води, фото з вільних джерел
Лічильники води, фото з вільних джерел

Тому, якщо в квартирі є лічильник, варто звернутися на підприємство, яке надає послуги. Звернення повинно бути у письмовому вигляді з вимогою пояснення, яким способом начислявся тариф. І чому, якщо є лічильник небаланс розраховується і на вашу квартиру. Також потрібно уточнити про принципи нарахування небалансу у будинку. Тож, після пояснення ситуація повинна роз’яснитися, тариф може бути перерахований.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Якщо громадянин має якісь пільги, наприклад, учасника бойових дій, то варто звернутися на підприємство, яке надає послуги. Вони там повинні пояснити систему нарахування пільг, згідно зі статусом. УБД можуть отримувати знижку на комунальні послуги до 75%. Також можна звернутися з цього питання до міської влади, щодо надання пільг на користування електрикою, газом та водою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, платіжки за газ: YASNO дали прості поради, як заощадити

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога

Також, наш портал інформував, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат