Згідно з останніми даними, зарплата чоловіків перевищує оплату праці жінок на 19%.

Основними причинами такої ситуації є недооцінка здібностей жінок та дискримінація їх праці. Однак уряд ухвалив важливу Національну стратегію, яка забезпечить нарахування зарплати по-новому. Про це повідомляє пресцентр Мінекономіки України.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Уряд України схвалив введення нової гендерної стратегії. Головна її мета - подолання розриву зарплат між чоловіками та жінками. Як зазначає відомство, стратегія повинна запрацювати в повному обсязі до 2030 року.

Дистанцiйна робота, скрін: YouTube
Дистанцiйна робота, скрін: YouTube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нова стратегія повинна не лише змінити систему оплати праці, а й змінити бачення українців, якою повинна бути зарплата незалежно від статті.

Показник розриву між сумою, яку отримують працівники чоловіки та працівники жінки в загальному нижчий ніж в світі, але має вищий показник ніж в деяких країнах Європейського союзу.

Європейський Союз. Фото Freepik
Європейський Союз. Фото Freepik

Пункти, які мають бути виконані в рамках Національної стратегії:

1) зникнення стереотипних думок та дискримінації за ознакою статті,

2) внести поправки в трудовому законодавстві про рівень оплати праці

3) зайнятися створенням умов, які дозволять поєднувати обов'язки на роботі та в родині.

Таким чином всі внесені зміни будуть сприяти тому, що жінки зможуть очолювати компанії, підприємства та фірми, вдало пов'язуючи роботу з домашніми турботами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Раніше портал Знай інформував, крути педалі, щоб скоротити строк: депутат вигадав посадити ув'язнених на велосипеди, щоб виробляти електроенергію

Також наш портал повідомляв, чи зобов'язаний покупець оплачувати розбитий чи пошкоджений товар у магазині