За словами Гетманцева, Україна розглядає можливість переходу до такої системи оподаткування, як у Польщі.

Таке можливе нововведення стосуватиметься фізичних осіб підприємців. Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики - Данило Гетманцев в інтерв'ю Новини.Live.

Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube
Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube

Гетманцев розповів, що раніше єдиний податок був одним з головних інструментів підтримки об'єктів малого бізнесу, а зараз це система з ухилення від податків представників великого та середнього бізнесу.

Чимало представників українського бізнесу звертали увагу на те, що можна потрібна таке ж оподаткування як і в Європі. Саме тому, влада почала вивчати систему податків різних країн. При ретельному аналізі виявилося, що найбільш відповідною країною є Польща. Зараз в Україні розглядають можливість впровадження такої ж системи оподаткування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

податок
податок

Якщо порівнювати податкову систему для ФОПів в Польщі та в Україні, то можна виділити декілька основних відмінностей:

1) в польській ліміт по операціях - 2 млн євро, а в українській - 7,8 млн гривень

2) ставки податку залежать від того, яким видом діяльності займається ФОП

За словами Данила Гетманцева, основною метою є захист малого бізнесу від малого та середнього. Адже саме це є головною причиною системи оподаткування в нашій країні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, банкам планують заборонити стягувати борги за кредитами з частини українців: кому пощастить

Раніше портал Знай інформував, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Також наш портал повідомляв, кому з пенсіонерів хочуть відмінити пенсію: як це можливо