Українським банкам можуть заборонити стягувати заборгованість із кредитів з деяких громадян. Відповідний законопроєкт №9065 має розглянути Верховна Рада. Про це розповіла глава Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму телеграм-каналі.

Найближчим часом народні депутати розглянуть законопроєкт, який забороняє банкам стягувати кошти, які отримують внутрішньо переміщені особи як допомога на проживання. На такий крок вирішили піти, бо почастішали скарги від переселенців.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Мінреінтеграції вважають, що банкам потрібно заборонити забирати з рахунків українців останні гроші, які потрібні для виживання.

"Вважаю несправедливим, що банки намагаються вилучити кошти, які держава платить переселенцям. Бо ці люди залишилися без дому та майна. У багатьох немає роботи", - наголосила Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Кредит, скріншот: YouTube
Кредит, скріншот: YouTube

Глава відомства наголосила, що переселенцям виплачується допомога, щоб ті могли стати на ноги та вижити протягом якогось часу, а не для того, щоб банки забирали їх собі.

Пост Ірини Верещук. Фото: скрін t.me/vereshchuk_iryna
Пост Ірини Верещук. Фото: скрін t.me/vereshchuk_iryna

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків.

Також наш портал інформував, можна отримати до 5600 грн, але є умова: українським сім'ям з дітьми виплачують грошову допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.