Дуже часто зустрічається така ситуація, коли людина, яка вийшла на пенсію нещодавно, отримує більшу пенсію, ніж та, яка вже є пенсіонером раніше.

Згідно з чинним законодавством, розмір індексації пенсій занижений. Про це розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на своїй сторінці в одній з соцмереж.

Пост Оксани Жолнович. Фото: скрін Телеграм

Саме це і є причиною того, що люди які раніше вийшли на пенсію, зазвичай, отримають менші пенсії. Менший розмір відстежується у порівнянні з пенсіонерами, які тільки почали отримувати пенсію. Хоча кількість страхового стажу може бути однакова. Міністерка розповіла, що влада працює над виправленням ситуації – вираховують коефіцієнти пенсії справедливо.

На розрахунок пенсії впливає середня заробітна плата по країні у конкретному місяці та заробітна плата громадянина. Між ними вираховується відповідний коефіцієнт. Наприклад, якщо фактична зарплата дорівнює середній, то коефіцієнтом буде одиниця. Саме ці цифри і впливають на пряму на розрахунок та індексацію пенсії.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Також Жолнович зауважила, що не варто забувати, що наповнення Пенсійного фонду залежить від вкладень громадян. Тобто сьогоднішні платники податків фактично виплачують пенсії нинішнім пенсіонерам. Ні на що інше, згідно з законом, ці кошти не можуть витрачатися. Обслуговування Пенсійного фонду становить лише 5% від всього. Тому кожен працюючий громадянин відповідальний за наповненість пенсійного фонду.

Нагадаємо, портал Знай інформував, пенсіонер заблукав у столиці та його оштрафували на чималу суму: чому це сталося

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пенсія за вислугою років: хто може піти на відпочинок раніше

Також, наш портал інформував, субсидії для ВПО: фахівці Пенсійного фонду нагадали про важливі нюанси