Як тільки дощова осінь змінила літо, на полицях супермаркетів почали дорожчати деякі продукти, зокрема популярні овочі. Стало відомо, скільки коштуватиме картопля, капуста та огірки у вересні.

За даними порталу Мінфін, на початку осені ціни на картоплю почали підвищуватись. Нині кілограм молодої в середньому коштуватиме 17,90 грн, тоді як місяць тому він коштував 12,86 грн.

При цьому картопля старого врожаю приємно радує здешевленням – 12,24 грн/кг до 10,46 грн/кг. В Ашані та Варусі за неї просять ще менше - 8,50 грн/кг та 9,10 грн/кг відповідно.

Ціни на картоплю, Мінфін
Ціни на картоплю, Мінфін

Також активно почала дорожчати молода капуста – з 15,58 грн/кг до 18,17 грн/кг. У Новусі найпривабливіший цінник на рівні 8,99 грн/кг, а далі лише вище. Максимальна вартість в Ашані та Варусі - 29,90 грн/кг та 17,90 грн/кг відповідно.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на капусту, Мінфін
Ціни на капусту, Мінфін

Звичайні огірки не змінилися в ціні - 19,99 грн/кг. А ось гладкі відчутно подорожчали із 31,19 грн/кг 35,90 грн/кг. Колючі підвищилися у ціні ще більше – з 28,31 грн/кг до 44,90 грн/кг. Короткоплідні – з 21,99 грн/кг до 34,90 грн/кг.

Ціни огірки, Мінфін
Ціни огірки, Мінфін

Раніше ми писали про те, що з бутербродом все смачніше: українські супермаркети змінили ціни на батон, ковбасу, олію та сир

Як повідомляв Знай.ua, чим варто запасатися вже зараз, а що навпаки впало в ціні: як змінилися ціни на сир, олію та сметану

Також портал Знай.ua писав, що активізувалося зростання цін на фрукти: скільки доведеться викласти за мандарини, лимони та апельсини.