Для всіх наших шановних читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що жителі гірських регіонів, а також ті, хто переїжджає до такої місцевості, можуть отримати 20% надбавки до пенсійних виплат.

Відомо, що такі надбавки передбачені законом "Про статус гірських населених пунктів України". Про це пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Для отримання додаткових коштів необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів.

Після оформлення необхідно звернутись до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Лише у Закарпатській області понад 190 населених пунктів мають статус "гірських", а тому їхні мешканці можуть розраховувати на отримання доплат.

Підвищення виплат може відбуватися, якщо людина постійно мешкає у гірському районі.

Для того щоб і переселенці могли претендувати на додаткові 20% до пенсії, їм необхідно отримати статус жителя на території гірського населеного пункту. Він підтверджується спеціальним посвідченням, яке можна отримати, звернувшись до муніципальної влади або до місцевого ЦНАПу.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Важливо, що така доплата належить жителям гірських районів не лише у разі пенсій. Доповнення йде і до стипендій, і до інших видів державної матеріальної допомоги громадянам, які мають підтвердження проживання у горах.

На Закарпатті понад 50 тисяч пенсіонерів мешкають у населених пунктах, що мають статус гірничого, і, відповідно, отримують доплату.

Нагадаємо, нарахування субсидій: кому не можуть перерахувати її автоматично.

Раніше повідомлялося, вихід на пенсію у 55 років: хто з українців має право і що для цього потрібно.

Також, пенсіонерам дали три місяці: хто не встигне – втратить виплати.