У вересні частина внутрішньо переміщених українців отримає підвищені виплати – на 2093 гривні більше. Кому пощастить, повідомляється на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соціальній мережі facebook.

Додаткову виплату отримають пенсіонери з-поміж ВПО, які недоотримали пенсії за минулі періоди. У зв'язку з цим було збільшено бюджет ПФУ. У вересні на ці виплати направлено 536 мільйонів гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Пенсіонерам з числа ВПО, у пенсійних справах яких обліковуються пенсії, невиплачені за минулі періоди, додатково виплачено по 2093,00 грн (розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність). Такий особливий порядок виплати сум пенсій за минулі періоди особам з числа ВПО визначено постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1165", - повідомили у відомстві.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У Пенсійному фонді зазначили, що наступну виплату пенсіонерам із числа внутрішньо переміщених осіб буде здійснено у жовтні цього року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.

Також наш портал інформував, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.