У серпні інфляція знижувалася швидше, ніж прогнозувалося. Натомість уповільнювалося зростання цін на більшість продуктів, а деякі навіть подешевшали. Що буде з цінами далі, розповіли у Національному банку України.

У Нацбанку зазначили, що протягом серпня відчутно знизилися ціни на овочі та деякі фрукти, а також крупи та борошно. Зростання цін на м'ясо пригальмувало, втім, подорожчання енергії, палива та обмежену пропозицію утримують цінники на продукцію на високому рівні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Сповільнювалося зростання цін на м'ясні та молочні продукти, хліб та борошняні вироби. Курсова стійкість сприяла зниженню темпів зростання цін на продукти, що мають значну частку імпорту в собівартості, у тому числі рибні продукти, каву, чай, соки, цукерки, сухофрукти, прянощі", - зазначили у НБУ.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Що стосується подальших цін на продукти - тенденція до уповільнення подорожчання та певного здешевлення продовжуватиметься. Однак такого стрімкого зниження інфляції до кінця року вже може не бути.

"Інфляція й надалі уповільнюватиметься. Цьому сприятимуть ефекти від найкращих урожаїв, фіксація окремих тарифів на житлово-комунальні послуги, а також послідовна монетарна політика Національного банку", - прогнозує регулятор.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сухарі сушити не будемо, але й страв поменшає: українцям показали "осінні" ціни на молочку, м'ясо, овочі та хліб.

Також наш портал інформував, зустрічаємо осінь з млинцями: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, нові ціни на сало, сир і бекон: улюблені продукти перетворюються на "делікатеси".