На офіційній сторінці "Київводоканалу" у соціальній мережі Facebook з'явилася цікава публікація з відповіддю на важливе питання - що робити, щоб лічильник прожив максимально довго.
За статистикою, більше половини приладів не проходять перевірку, навіть після першого разу. Через це лічильники відбраковують, а абоненту потрібно придбати новий.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

"Споживачі навіть не здогадуються, скільки бруду накопичується в їх приладах обліку. Головною причиною накопичення іржі та осаду є незадовільний стан внутрішньобудинкових мереж та проведення ремонтних робіт на них, що безпосередньо впливає на якість води, яка проходить через лічильник ", - йдеться у публікації.

А потім Київводоканал озвучує шість рекомендацій, щоб лічильник міг прослужити набагато довше. І найперша з них — відмовитися від купівлі найдешевшого приладу обліку. Вибір можна сконцентрувати довкола середньої цінової категорії, де лічильники без проблем пройдуть 2-3 перевірки.

Каналізація, фото: Київводоканал
Каналізація, фото: Київводоканал

Далі повідомляється про правильність встановлення лічильника, який, за інструкцією, має бути зафіксований у горизонтальному положенні.

"Вчасно повіряти лічильник. Не допускати механічних пошкоджень лічильника. Отвори, тріщини та сколи є першим сигналом до відбракування приладу. Не використовувати магніти та інші шахрайські пристрої для штучного зменшення показників. Дбати про стан внутрішньобудинкових мереж у вашому будинку . Вимагати від керуючої компанії регулярно здійснювати промивання мережі", - йдеться у повідомленні Київводоканалу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Нагадаємо, що газ, тепло та гаряча вода: у Кабміні визначилися з тарифами на зиму, скільки заплатимо.

Раніше ми повідомляли, що сплатив комуналку – отримав 50 тисяч: українцям виплатять гроші за використання "Приват24".

Також стало відомо, що українців попередили про відчутну зміну цін на газ: "Буде у кілька разів вище".