На тлі скорочення пропозиції баштанних на ринку і попиту з боку покупців, що росте, в Україні відчутно зросли ціни на кавуни. Які цінники на ягоду встановили виробники, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Дані моніторингу показують, що лише минулого тижня вартість кавунів в українських господарствах збільшилася в середньому на 42%. Фермери готові відвантажувати продукцію не дешевше за 8-15 гривень за кілограм, залежно від регіону виробництва та якості.

Кавуни на ринку. Фото: скрін youtube
Кавуни на ринку. Фото: скрін youtube

Подібна цінова ситуація спровокована дисбалансом попиту та пропозиції на ринку. За словами фермерів, попит останні два тижні активно зростає, а обсяги продукції зменшуються, оскільки сезон реалізації кавунів із місцевих господарств уже входить у фінальну фазу.

"Після завершення сезону реалізації середніх сортів пропозиція кавуна різко знизилася, оскільки у багатьох українських баштанників у поточному сезоні виникли проблеми з урожайністю пізніх сортів кавуна", - зазначають аналітики.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Кавуни. Фото: скрін youtube
Кавуни. Фото: скрін youtube

Попри різке зростання цін, кавуни в Україні продаються в середньому на 50% дешевше, ніж у той же період 2022 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сухарі сушити не будемо, але й страв поменшає: українцям показали "осінні" ціни на молочку, м'ясо, овочі та хліб.

Також наш портал інформував, зустрічаємо осінь з млинцями: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, добре, якщо запаслися раніше: в Україні почали змінюватися ціни на борошно, випічка влетить у копієчку.