Стало відомо, чи можна відмовитися від виданого кредиту в перші кілька днів після його оформлення.

Відповідь на це запитання надали у Національному банку України. Там пояснили, як не правильно зробити, щоб оформити все за законом.

Як виявилося, клієнт має право відмовитися від кредиту протягом перших 14 днів з дати оформлення. Все це відповідно до Закону України "Про споживче кредитування".

НБУ - фото Національний банк України
НБУ - фото Національний банк України

При цьому клієнт може навіть не пояснювати причину, однак такий пункт має бути передбачений у договорі з фінансовою установою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для того, щоб здійснити це, вам потрібно звернутися до банку, де й написати відповідну заяву. Далі ви повертаєте фінансовій установі гроші разом із відсотками за використання, які передбачені кредитом. Все це протягом тижня після відмови.

Можна також оформити реструктуризацію. Це зміна умов кредитного договору більш лояльні для позичальника з урахуванням його фінансового стану, що дозволяє платити за кредитом.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, клієнти "Привату" скаржаться на незрозумілі комісії при розрахунку карткою: у банку назвали причину.

Також наш портал інформував, що "ПриватБанк" відмовив у кредитуванні підприємцю через вік: не допомогла ідеальна кредитна історія.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці не можуть зняти валютні депозити в ПриватБанку: "Всі купюри зі штампами, написами та блакитними плямами".