В Україні почастішали випадки блокування соціальних рахунків ВПО. Про це заявили на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у соцмережі Facebook.

Державні та приватні виконавці накладають арешти на банківські рахунки внутрішньо переміщених українців. Відповідні скарги почали надходити від ВПО на гарячу лінію Мінреінтеграції. Блокуються як виплати проживання від держави, а також допомогу від міжнародних організацій.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У відомстві запевняють, що беруть ситуацію під контроль та шукатимуть рішення, як на законодавчому рівні захистити рахунки переселенців від блокування.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

"Це кошти, які держава, а також благодійні фонди та міжнародні організації виділяють для підтримки наших внутрішньо переміщених осіб. І не можна допустити, щоб внутрішні переселенці були позбавлені такої грошової допомоги. Навіть якщо вони є боржниками. Оскільки дуже часто це єдині кошти, які у них є", - заявила Ірина Верещук.

Раніше портал Знай повідомляв, додаткова допомога українцям від Польщі: як отримати виплати у розмірі 1000 злотих.

Також наш портал інформував, можна отримати до 5600 грн, але є умова: українським сім'ям з дітьми виплачують грошову допомогу.

Крім того, ми писали, виплата по 3 тисячі доларів, не пропустіть шансу: українцям запропонували значну допомогу.