Законодавчими документами буде офіційно закріплено право українців лікуватися за рахунок НСОЗ у всіх закладах, чи то приватних, чи то державних.

У Міністерстві охорони здоров’я на засіданні робочої групи було представлено відповідний проєкт закону. Ця робоча група працює над адаптацією медичної сфери в умовах військового стану. Згідно з реформою, українці будуть мати право отримувати деякі безоплатні дослідження навіть у приватних клініках, на рівні державних. Про це повідомляє Interfax-Україна.

Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео
Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео

В робочій групі розповіли, що це завдання виконати по силах. Зроблять це за рахунок відповідних доплат. Доплати будуть розраховуватися згідно з тарифами НЗСУ та тарифом надавача цих послуг. Тобто українці можуть отримати відповідні послуги або безкоштовно, або з незначною сумою доплат.

Робоча група з цих питань провела перше засідання. Окрім цього на офіційній сторінці Асоціації приватних медзакладів анонсували друге засідання з МОЗ.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Автори цього закону наголошують, що українці саме зараз не проти доплат, а тільки за. Замість корупційних схем та хабарництва, які систематично вимагають медичні працівники.

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Доплати потрібно зробити офіційним механізмом, адже наразі медична структура майже зруйнована – багато фахівців виїхали закордон, а державна медицина просто не справляється з новими викликами. Постійні потоки ранених, а також велика кількість воїнів, які потребують якісної реабілітації. Тож від наданої допомоги буде в певній мірі залежати майбутнє країни. Закон вже пройшов стадію обговорення і був представлений на офіційних засадах на засіданні робочої групи МОЗ. Крім того, законопроект презентували на міжнародному рівні – на конференції у Лондоні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, чи включать вакцинацію від коронавірусу в Національний календар щеплень: які категорії громадян можуть підпадати

Раніше на порталі Знай інформував, не може говорити та ходити: дівчина нюхнула перець і впала в кому

Також наш портал повідомляв, в Україні зафіксовано випадки інфекційного захворювання: хто у групі ризику