Національний намагається вчасно вилучати з обігу фальшиві купюри, ретельно їх вивчати, інформувати банки та населення. Проте ризик натрапити на підробку завжди є, зокрема, на валюту. Які банкноти підробляють найчастіше, повідомили у НБУ.

За даними за 2022 рік, серед усіх іноземних валют, які шахраї підсовували українцям, переважали долари. На американську валюту випало 91% загальної кількості всіх вилучених підроблених купюр зарубіжної валюти.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

У Національному банку зазначили, що у фальшивомонетників були дві улюблені банкноти - 100 доларів (76% від загальної кількості вилучених підроблених купюр) і 50 доларів (23% від загальної кількості вилучених підроблених купюр).

Євро. Фото: Youtube
Євро. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Придбати підроблені євро також цілком можливо, оскільки це друга іноземна валюта, яку люблять підробляти шахраї. Підроблених купюр було виявлено 8% від загальної кількості та в більшості випадків фальшивомонетники "малювали" банкноти великих номіналів.

За даними, купюри номіналом у 100 євро склали 28% від загальної кількості вилучених підроблених банкнот, а 50 євро - 26%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, політика Нацбанку до цього приведе, експерт розповів, що буде з курсом валют вже скоро: "Завжди є і будуть".

Також наш портал інформував, курс долара та інфляція: що чекає українців у наступні 12 місяців – банкіри озвучили прогноз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні з 20 липня з'являться нові купюри номіналом 1000 грн: як вони будуть виглядати і куди подіти старі.