Клієнтка "Приватбанку" поскаржилася на те, що люди пенсійного віку не можуть вільно розпоряджатися коштами, які виділила держава для відновлення осель після обстрілів росії

Про це вона написала на сайті Мінфіну.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Українка розповідає, що у місті Балаклія Харківської області, яке було вокупації та сильно зруйноване росіянами, прості пенсіонери не можуть вільно розпоряджатися коштами держави за програмою ЄВідновлення.

Вона зазначає про те, що скористатися грошима на відновлення житла можна лише за допомогою ApplePay або GooglePay або оплатити інтернет-замовлення. Однак, не всі люди пенсійного віку можуть дозволити собі смартфон із модулем NFC, а тому ці кошти зараз просто "зависли в повітрі".

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

"Нагадаю що технологія NFC модулів в смартфонах набула поширення в Україні не так давно, і багато пенсіонерів не мають змоги наразі купляти собі дорогі нові пристрої заради можливості отримати можливість скористатися коштами ЄВідновлення" - розповідає клієнтка.

Жінка розповідає, що коли жителі міста звернулися до відділення банку із цією проблемою, їм порадили прив'язати картку ЄВідновлення на смартфон людини, в якої на телефоні є модуль NFC, тобто добровільно по суті віддати ці гроші іншій людині.

"ПриватБанк", скріншот: YouTube
"ПриватБанк", скріншот: YouTube

"Менеджери ПриватБанку дають відповідь "Прив'яжіть свою віртуальну картку ЄВідновлення до телефону третьої особи яка має той модуль NFC в смартфоні і нехай та людина сплачує ваш товар". Саме цікаве те що таку саму відповідь я отримав від персонального банкіра в Приват24. Некомпетентність співробітників зашкалює Бо в усіх угодах банків чорним по білому написано що в жодному разі не можна передавати конфеденційні дані ваших карток третім особам!" - додає українка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, клієнти "Привату" скаржаться на незрозумілі комісії при розрахунку карткою: у банку назвали причину.

Також наш портал інформував, що "ПриватБанк" відмовив у кредитуванні підприємцю через вік: не допомогла ідеальна кредитна історія.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці не можуть зняти валютні депозити в ПриватБанку: "Всі купюри зі штампами, написами та блакитними плямами".