Українцям доведеться платити за блакитне паливо у рази більше. Такого висновку дійшов президент міжгалузевої асоціації "Укртеплокомуненерго" Арсентій Блащук і розповів, що буде з тарифами після закінчення війни. Про це повідомляє інформаційний портал УНІАН.

Вартість блакитного палива для населення після завершення війни може збільшитись у рази в порівнянні з ціною на газ, який компанія "Нафтогаз" продаватиме теплогенеруючим підприємствам.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Тобто насамперед відчутне підвищення цін відчують ті українці, які відмовилися від централізованого опалення та перейшли на індивідуальні газові котли.

"І людям не кажуть, що коли закінчиться війна, то ціна газу для населення буде у кілька разів вищою, ніж для теплопостачальних підприємств", - зазначив Арсентій Блащук.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Експерт наголосив, що після війни в Україні може бути введена нова економічна модель, згідно з якою буде дві ціни на газ – оптова та роздрібна. Тепловики закуповуватимуть блакитне паливо за оптовою ціною, а населення – за роздрібною, яка буде значно вищою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям показали, як під час війни не отримати величезних боргів з комуналки: готуйте паспорт.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.