Українська держава забезпечує допомогу сім’ям, які потребують спеціальних соціальних виплат.

Однією з категорій вважають сім’ї, які за якимись причинами мають дохід в місяць менший, ніж прожитковий мінімум. Безоплатна правова допомога буде можлива, якщо сім’я звернеться до управління праці та соціального захисту для того, щоб була перевірене право на призначення соціальної допомоги. Про це нагадав Телеграф.

Щаслива родина. Фото Freepik
Щаслива родина. Фото Freepik

Виплата не може бути фіксована і розраховується індивідуально. Для поняття точного розміру розраховується різниця між прожитковим мінімумом та реальним доходом сім’ї в місяць. Малозабезпечені сім’ї будуть отримувати таку допомогу протягом шести місяців після звернення.

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

До складу малозабезпеченої сім’ї може входити чоловік та дружина, діти та усиновлені, непрацездатні батьки, які проживають разом з дітьми які за ними доглядають. Останні підпадають під категорію, тому що не мають власного доходу і знаходяться на забезпеченні дітей. Також малозабезпеченими можуть вважатися жінка і чоловік, які не оформили офіційний шлюб, але мають спільну дитину, або дітей.

Щоб отримати допомогу потрібно звернутися до підрозділів з питань соціального захисту населення у своєму населеному пункті: сільські, селищні ради, виконавчий орган міської ради. Або ж напряму звернутися до центру надання адміністративних послуг на місці.

Оформлення соцвиплат. Фото: скрін youtube
Оформлення соцвиплат. Фото: скрін youtube

Оформлення допомоги такого роду повністю безоплатне. Для звернення до ЦНАПу потрібно написати відповідну заяву. Заяву можна написати на місці. Окрім того, потрібно зібрати всі документи, які необхідні для отримання виплат. У будь-якому випадку потрібно звернутися до ЦНАПу, щоб дізнатися про пакет документів та чи підпадає сім’я під категорію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ці люди точно не залишаться без роботи: українцям назвали найзатребуваніші професії на найближчі роки

Раніше портал Знай інформував, жінки, які постраждали від війни можуть отримати грошову допомогу: вже приймають заявки

Також наш портал повідомляв, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України