Осінь в Україні почалася зі зростання цін на живець свиней забійних кондицій. Середньозважений цінник порівняно з попереднім тижнем піднявся на 4% - до 83,3 гривні за кілограм. Про це інформують аналітики асоціації "Свинарі України".

Закупівельні ціни на живець свиней утримувалися в межах 82,5-84,5 гривні за кілограм, при цьому регіональна розбіжність цінників стала не такою вираженою, як тижнем раніше.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

"Виробники свинини відзначають високу активність з боку заготівельників на тлі по-літньому обмеженої пропозиції кондиційної свинини. Зокрема, у багатьох постачальників живця партії залишаються меншими за стандартні, а середня забійна вага тварин часто нижча 110 кг, що також зменшує валовий вихід м’ясної сировини для м’ясопереробників", – повідомляють аналітики.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ситуація, що склалася, породжує високу конкуренцію і провокує підвищення вартості товарних партій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, літо пішло, але вітаміни не закінчилися: українців порадували цінами на яблука, виноград та лимони.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.