Епопея зі скандальними державними закупівлями продовжується. В самий розпал війни чиновники за космічні суми будуть ремонтувати басейн гімназії "Либідь" в Подільському районі міста Києва. На усі роботи планують витратити 57,7 млн гривень.

Prozorro. Фото: Youtube
Prozorro. Фото: Youtube

Про повідомили в системі Prozorro.

Відкриті торги з капітального ремонту призначено на 14 вересня 2023 року. Претенденти, які подалися на участь у ньому поки що відсутні.

Майбутній підрядник має виконати ремонтні роботи за 2 роки - до 12 грудня 2025 року.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Тендер на ремонт басейну. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на ремонт басейну. Фото скріншот з Prozorro

Кошти місцевого бюджету планують витратити на демонтаж плитки, встановлення підвісних стель, встановлення гідроізоляції, прокладання електропроводки, монтаж LED світильників, прокладання труб опалення, встановлення очисних фільтрів води та сантехніки.

Залишається відкритим питання доцільності проведення таких державних закупівель у розпал війни, адже для фунціонування басейну необхідно також облаштування укриття, яке в суму ремонту не закладена.

Prozorro. Фото: Youtube
Prozorro. Фото: Youtube

Тобто під час повітряної тривоги, усі екстренно мають покидати приміщенння, що досить нелегко уявити наприклад в зимовий час, коли перед виходом на холод, діткам потрібно привести себе до ладу та висушитись.

За кошти, які планують витратити на ремон басейну можна було б придбати понад 570 дронів для наших захисників на передову ( один квадрокоптер DJI Mavic 3 в середньому коштує 100 тис гривень).

Ціна на дрон. Фото з відкритих джерел
Ціна на дрон. Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали про те, що у 2022 році "злили" 390 млн, але виявилося замало, тому додали ще 529 млн: ремонт мосту на Рівненщині дорого обійдеться

Як повідомляв Знай.ua, тролейбусники окупованого Сєвєродонецька закупили комунальну техніку майже на 40 млн: "Готуються до деокупації"

Також портал Знай.ua писав, що з бюджету знову хочуть віддати мільйони на серіал: але обійдеться без Поворознюка